El Molí del Pont es troba ubicat en un indret estratègic, al bell mig de la natura, al costat del riu Siurana, al peu del parc natural de Montsant, davant del pantà de Siurana, en una finca a 1,5 Km. de Cornudellla de Montsant i ben a prop de les zones d’escalada del poble de Siurana, Arbolí i la Morera del Montsant.

El parc natural de Montsant, situat al nord de la comarca del Priorat és un dels espais naturals més representatius de Catalunya i té un gran patrimoni que les muntanyes han preservat.  “Muntanya de benedicció” per als àrabs i “santa” per als cristians. Un autèntic santuari; morada dels déus i reducte de la vida contemplativa; reialme del silenci, la solitud i l’austeritat. Serra de natura verge i protegida amb més de 9000 hectàrees de parc natural.

Siurana és un dels conjunts històrics i paisatgístics de més bellesa a Catalunya. Situat en un impressionant cingle sobre el riu Siurana. La verticalitat dels cingles, la naturalesa, el paisatge en definitiva, marquen el caràcter del lloc. La visita per la vila ens permet gaudir de cases on encara es poden veure arcades i murs de l’època medieval.

El pantà de Siurana. A pocs quilòmetres de Cornudella hi podem trobar un bell paratge i gaudir de racons naturals impressionants. A l’estiu s’hi poden practicar esports aquàtics, BTT i tir amb arc.

Equitació


Rutes BTT


Les Ermites del Priorat

SANT-JOAN-DE-CODOLAR

La comarca del Priorat té una llarga tradició eremítica, amb un total de 16 ermites, que trobareu escampadas pel territori en indrets de gran bellesa, a la majoria de les quals hi podreu accedir amb cotxe.


Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat

1-1---Museu-de-les-Mines-de-Belllmunt-del-Priorat-(Exterior)

La galena era el mineral objecte de l’explotació.

La Mina Eugènia compta amb un total de 20 plantes subterrànies.

Les visites guiades permeten endinsar-se fins a la primera planta, a 35 m de profunditat, i recórrer uns 700 metres de la primera galeria.


La Cartoixa d’Escaladei, Porrera, Albarca

1-11---Rellotges-de-sol-de-Porrera

La Cartoixa d’Escaladei, del segle XII-XIX,  és visita obligada per a tots aquells qui vulguin fer un viatge als orígens de la comarca del Priorat.

Pels seus valors històrics i artístics com també paisatgístics i ambientals, està declarada bé d’interés cultural en la categoria de monument històrico-artístic.

S’hi efectuen visites guiades.


Escalada a Siurana

Panoramica-posta-de-sol-escalada-1024x470

Amb més de 800 vies repartides en diferents punts, trobem una gran varietat de graduacions que conviden a totes les persones interessades des dels més novells als més experimentats, a gaudir d’unes parets impressionants.

 


La cultura del vi

Entorn (6)

Vins de la D.O. Montsant, de gran projecció i prestigi emergents.

Vins de la D.O. Priorat, d’excel·lència i reconeixement mundials.

Nascuts en la mateixa terra, originals en la seva diversitat, únics en la seva essència.

Descobriu les dues rutes que us explicaran i us faran sentir dos móns en un mateix univers.

Entreu als cellers i passegeu pels conreus d’un paisatge únic, treballat a consciència malgrat les dificultats del terreny.

 


La Serra de Montsant, parc natural

Panoramica-Grau-de-Salfores

La Serra de Montsant, declarada Parc Natural l’any 2002, és tot un símbol pel Priorat i les comarques tarragonines. Per entrar-hi cal escollir un grau, és a dir, un dels passos que permeten superar els cingles. N´hi ha de relativament còmodes, resseguits per camins de ferradura, i altres que només permeten el pas de persones, molt aeris i sovint corprenedors.

La Roca Corbatera, el punt més elevat de la Serra de Montsant, amb una altitud de 1163m.

Sant Joan de Codolar, una ermita entre còdols, construïda pels monjos cartoixans a finals del segle XV rep el nom per les grans roques o “còdols que l’envolten”.


Siurana. Conjunt històric i paisatgístic

SIURANA-Poble-1024x683

Poblet encisador enmig d’un paratge formidable sota la mirada de la Serra del Montsant, la Gritella i les Muntanyes de Prades.

De cases i carrers empedrats, on destaquen les restes de la fortalesa musulmana, situades al’entrada del poble, i l’església romànica de Santa Maria.

El castell àrab, un establiment militar o “hisn” bastit cap el segle IX com a centre de control. Pertanyent a un ampli territori sota dominació musulmana i situada estratègicament, aquesta fortificació tancava el pas al nucli urbà.

 El Salt de la Reina Mora és un cingle conegut amb aquest nom donada la llegenda d’Abdelazia, filla del Valí de Siurana, que en arribar les tropes cristianes va preferir saltar a l’abisme del cingle amb el seu cavall que caure en mans enemigues.


Embassament de Siurana

PANTA-SIURANA---KAYAC

L’embassament de Siurana, situat en un entorn magnífic, envoltat per la serra del Montsant i les muntanyes de Prades, atura les aigües del riu Siurana, el principal afluent de l’Ebre a les terres de Tarragona.

S’hi pot practicar activitats esportives (canoa, caiac…).

 


Sol·licitar informació